Skip Navigation LinksHusregler

​Husregler

 

Hvornår skal dit barn komme i vuggestue? Du kommer med dit barn, når det passer ind i jeres liv. Vores institution er et tilbud til dig.

De fleste børn har socialt bedst af at komme inden kl. 9. På dette tidspunkt sker der noget samlende for gruppen fx, spiser vi sammen, synger eller leger sammen, og vi udvikler andre kompetencer sammen. Det er det tidspunkt, hvor de fleste planlagte aktiviteter tager sin start og har vægten på legegrupper, social udvikling og forskellige sanseintegrerende stimuli. Du kan holde dig ajour på stuen.

Tøj
Vi vil gerne have skiftetøj til rådighed og udendørstøj passende til vejret.
Husk navn i dit barns tøj, for det er ikke nemt at holde orden i så mange små menneskers tøj. Vi leverer fire sække børnetøj til Dansk Røde Kors hvert år - det er de rigtigt glade for

Aflevering/afhentning af barn i vuggestuen
Når du kommer med dit barn, er det vigtigt, at du kontakter en medarbejder, så barnet kan vinke til dig og sige farvel. For os er det vigtigt at vide, hvem der er kommet.
Vi har en tavle, hvor dit barns billede hænger. Du skal huske at hænge billedet på tavlen, når du kommer om morgenen, og ligeså huske at tage billedet væk igen, når du henter dit barn. Og meget vigtigt; vi udleverer kun barnet til forældrene, medmindre andet er aftalt. Forældrene skal personligt oplyse, hvis en anden henter. Kommer der derfor nogen vi ikke ved af eller ikke har fået besked om, kontakter vi dig.

Ingen plastikposer
Vi vil ikke have plastikposer (eller blå sko futteraler) i områder, hvor børnene færdes. Så brug tasker til jeres børns ting, og tag skoene af, inden du går ind i vores fællesområder.

Væk med snore i dit barns tøj
Af sikkerhedshensyn er vi kede af snore i børnenes tøj. Vi har forsøgt efter alle regler at rette os efter de sikkerhedsregler, der forefindes på området. Vi kan fejle, eller der er steder, der ikke er opdaget. Altså steder der er eller som opstår i legen, hvor en snor kan komme til at sidde fast. For det meste ikke særlig farligt, og den dag skulle helst ikke opstå, at et barn kommer til skade, eller bliver kvalt i en snor fra hætten eller bukserne. Erstat snore i tøj med velkro eller klip dem af, før vi gør det.

Sygdom
Bliver dit barn dårlig i vuggestuen eller skulle det blive aktuelt at tage på skadestuen med dit barn, vil der altid blive ringet til dig, så du har mulighed for at være til stede. Det er vigtigt, at dit barns stamkort altid er ajourført med arbejdsplads og telefonnummer. Vuggestuen vil gerne have information om evt. smitsomme sygdomme.
Medarbejderne kan ikke give dit barn penicillin.
Når barnet kommer i vuggestue efter sygdom, er det vigtigt, at barnet kan deltage aktivt i vuggestuens aktiviteter ude og inde.
Ved smitsomme sygdomme (diarre og opkast) er det vigtigt, at du henter barnet meget hurtigt.

Mobil tlf.
Undgå at bruge din mobiltelefon i vuggestuen. Brug den korte tid, du er i vuggestuen, til at samtale med dit barn, eller andre i huset. Inde i huset har vi en mobil på hver stue.

Dialog med dit barn
Hvis dit barn for eksempel har noget af vuggestuens tøj på, så kunne du eks. sige " Det ser ud til, at du har haft en spændende dag i dag, hvad har du lavet?" Så giver du både barn og medarbejderen en chance, for på en anerkendende måde at beskrive, hvad der er sket. Det kan jo være alt fra dårlig mave, til at barnet har leget med mudder, som i vores øjne er en god aktivitet, omend noget beskidt.