Skip Navigation LinksSygdom-og-forebyggelse

Sygdom og forebyggelse

 

At hente børn:

Når vi ser på om børn er syge, er der flere parametre der spiller ind. Børnene skal kunne indgå i dagens aktiviteter, lege og gang. Det behøver ikke at betyde at de har feber, men de kan være utilpasse eller helt ved siden af deres almindelige kerne og her vil vi ringe barnet hjem, så det kan få den rette omsorg og vi kan være rette vores opmærksomhed på resten af børnene.

Når børn har mere end 38 i feber, vil vi til hver en tid ringe barnet hjem. I flere andre tilfælde vil vi ringe barnet hjem med `feber´, selv om graden er lavere, hvis det kan ses på barnets almene tilstand.

Vi ringer efter dig hvis vi er usikre på dit barns trivsel og vi kontakter dig og orientere dig, hvis vi mener at du kan have glæde af at bestille tid hos lægen m.v.

Forebygge:
Forældre er de første, der hjælper til med at forebygge! Det gør de blandt andet ved at tage skoene af og desinficere deres hænder, inden de går ind i vuggestuen.

Vi prøver at forebygge sygdomme i vuggestuen ved bl.a. god håndhygiejne hos både medarbejdere og børn. Vi har hængt desinficerende gel op på strategiske steder (bl.a ved hoveddøren), som vi opfordrer forældre og medarbejdere til at bruge, når de ankommer og forlader institutionen. Vi er opmærksomme på god hygiejne generelt.

Legetøjet bliver vasket med jævne mellemrum. Div. sutter bliver skoldet hver morgen. Der er altid nyt underlag ved hvert barns bleskift.

Der udbryder sygdom ind imellem. Hvis dit barn skulle blive syg, mens barnet er i vuggestue, ringer vi til dig. De fleste gange, for at du kan hente dit barn, og nogle gange for at informere dig om dit barns velbefindende.

Det er vigtigt for os at vide, hvad dit barn fejler, fordi vi så kan informere om smittefarer. Så husk at ringe, når du ved, hvad dit barn fejler.

Sol:
Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger.  Vi er dog ofte ude at lege kl.14.30 og forsøger at lege med børnene i vores mange skyggefulde steder. ​Når det er meget varmt og solen skinner, får børnene en indisk skjorte på med lange ærmer og en solhat. Vi har solsejl på legepladsen.

Behandling:
Vi har skråpuder i krybberne, når barnet hoster eller er forkølede.

Vi er behjælpelige med medicinering til børn med kronisk sygdom, i det omfang det ikke kan gøres hjemme. Den generelle forebyggelse af sygdommen skal ske i hjemmet. Vi må ikke give medicin mod sygdomme, der ikke er kroniske.