Skip Navigation LinksKost-og-sundhed

​​Kost og sundhed


Vi tror på at sundhed også kommer gennem en god og nærende kost og derfor er det mad vi tilbyder børnene som udgangspunkt økologisk og fri for pesticider og andre tilsætningsstoffer.​Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger om sund kost. 

Vi har et modtager køkken, hvilket betyder at vi ikke må håndtere kødvarer der ikke er tilbedredt i forvejen. Vi får derfor leveret kødretter fra `Fru Hansens Kælder´  http://www.fruhansenskaelder.dk/ og derudover laver vi som udgangspunkt øvrigt tilbehør og retter fra bunden, så her kan dufte af mad og stimulere lugtesansen og vække lysten til at smage på det. Og vi kan selv sætte vores eget præg og få det til at blive en større æstetisk oplevelse.

Yderligere får vi frugt fra Aarstiderne og mælk fra Øllinggaard.

Til morgen:
Der serverer vi enten havregrød eller nybagte boller kl. 7-7.30 og igen kl 9 lidt rugbrød, frugt og mælk.

Frokost:

Vi spiser frokost kl. 11 (de børn som øver sig i kun at sove 1 lur, vil sommetider spise før eller efter lur)
Vores madplaner ser forskellige ud for hver uge. Som udgangspunkt har vi 2 dage hvor vi har `smør selv´, en suppe dag eller grød dag og 2 dage med noget lunt.

Til eftermiddag:

Der servere vi bl.a. nybagt brød eller rugbrød med forskellig tilbehør, eller youghurt med frugt og musli, frugt og grønt.

Hygiejne:
Vi har berøringsfri vandhaner, børnene vasker hænder, inden de spiser og børnene får vasket hænder i forbindelse med bleskift. Der er næsepapir i børnehøjde, så de selv lærer at pudse næse. Der er dispensere med desinfektionsvæske til de voksne ved alle døre.

Voksne skal tage deres sko af, i al slags vejr, inden de forlader garderoben, for at aflevere/hente deres børn på stuerne. Det er også en god ide at alle forældrene benytter dispenserne ved hoveddøren på vej ind, så vi begrænser mængden af bakterier, der kommer ind i huset.

Da vores børn er små, leger vi meget sammen med dem på gulvet. Det kan blive meget ulækkert at være der, hvis I ikke tager jeres sko af.

Sundhed:
Hvad er sundt? for os er det et varieret og aktivt liv - ude hver dag, bruge krop og sjæl hver dag, have glade og kloge mennesker rundt om sig. Have et positivt livssyn.